Marint Protein Nettverk
  • Om MPN
  • Kommende Arrangementer
  • Om medlemmene
  • Team MPN
  • Arkiv
    • FAGDAGER >
      • 2024 OKTOBER
      • NOV 2023
      • NOV 2022
      • NOVEMBER 2020
      • NOVEMBER 2019
      • FEBRUAR 2019 >
        • Februar 2019 - REFERAT
      • 2017
      • 2016
    • MEDLEMSMØTER
  • Kontakt
  • Blogg
  • Om MPN
  • Kommende Arrangementer
  • Om medlemmene
  • Team MPN
  • Arkiv
    • FAGDAGER >
      • 2024 OKTOBER
      • NOV 2023
      • NOV 2022
      • NOVEMBER 2020
      • NOVEMBER 2019
      • FEBRUAR 2019 >
        • Februar 2019 - REFERAT
      • 2017
      • 2016
    • MEDLEMSMØTER
  • Kontakt
  • Blogg

MPN FAGDAG 14. FEBRUAR 2019


Verdikjede Marine Proteiner

Den 14.februar 2019 arrangerer MPN sin fagdag, i tradisjonelle omgivelser og former, denne gang på vinterstid istedetfor på senhøsten. Programmet denne gangen omfatter presentasjoner fra store deler av verdikjeden, fra ekstraksjon av proteiner til markedsføring av produkter helt fram til konsumenter. Foredragsholderne representerer sentrale norske foretak, både større og mindre.

Som avslutning på dagen har vi en sesjon "Fra forskningens verden" hvor fagfolk fra NOFIMA, SINTEF Ocean og Avdeling for ernæringsforskning ved Universitetet i Oslo gir innblikk i forskning med betydning for produksjon og anvendelser av marine proteiner. Vi håper også dette vil gi deltakerne inspirasjon til å søke ny kunnskap og se nye muligheter.

MPN samarbeider for tiden med bransjeforeningen Norsk Industri i NHO om arrangementer og prosjekter. Vi vil benytte anledningen til å orientere også om dette i løpet av fagdagen.

Fagdagen arrangeres i samarbeid med Norsk Industri

TId

Torsdag 14.februar 2019
kl 09:00 - 16:30

Sted

Hotel Radisson BLU Gardermoen

Påmelding

Registrering og betaling
  • Trykk HER for direkte lenke til påmelding og betaling
  • Eller send epost til [email protected]
  • Eller ta kontakt via telefon 9203 1867


Rollups:
Vi ønsker denne gangen å legge til rette for at firmaer som ønsker det skal kunne profilere seg i vrimlearealet utenfor møtelokalet, med en rollup. Ved interesse, ta kontakt på samme adresse/tlf som ovenfor

PROGRAM

09:00 Registrering/kaffe/networking


09:30 – 09:40 Innledning.
Hans-Jacob Skarpeid, leder i Marint Protein Nettverk

MØTELEDER: Gjermund Vogt, Styreleder i Marint Protein Nettverk


Sesjon 1: KONSUMENT-PRODUKTER

09:40 – 10:10     Proteinråvarer i fôr til kjæledyr og produksjonsdyr - trender og krav med hensyn til kvalitet og økonomi
                                     Hallgeir Sterten, Utviklingssjef, Felleskjøpet Fôrutvikling AS

10:10 – 10:40     Trender og muligheter i bruk av proteiner og hydrolysater, særlig marine, i helsekost og sportsernæring. Egne erfaringer og forsøk på en forståelse av markedet generelt.
                                     Terje Myrvold, Salgsdirektør, Pharmatech AS


10:40 – 11:10     Networking og kaffe


Sesjon 2: MARKEDSTRENDER

11:10 – 11:40     Protein and hydrolysates - what qualities will be sought after in the future - which types of raw materials will be in demand, and for what types of products
                                      Milka K Tesla, CEO, Passion4Feed

11:40 – 12:10     Utviklingstrekk i markedet for proteinråvarer
                                     Roger Johan Pettersen, Chr Holtermann ANS


12:10 – 13:10     Lunsj


13:10 – 13:30     MPN’s prosjekter og aktiviteter i 2019
                                     Hans-Jacob Skarpeid


Sesjon 3: PRODUKSJON AV PROTEIN-RÅVARER

13:30 – 13:50     Orientering om Nutrimar sin produksjon av protein - teknologi, kvalitetsarbeid, markedsutsikter
                                     Kine Hårstad, Key Account Manager Europe, Nutrimar

13:50 – 14:10     Egne erfaringer med produksjon og med å møte markedskrav
                                     Jon Vestengen, Fabrikksjef Pelagia Bodø Sildoljefabrikk


14:10 – 14:30     Networking og kaffe


Sesjon 4: INNOVATIV TEKNOLOGI

14:30 – 14:50     Effektiv inndampingsteknologi - prinsipper, anvendelser, nyheter
                                    Jan Haraldsen, Styreleder, Epcon AS

14:50 – 15:10     Hvordan produsere protein-ingredienser fra råvare til ferdig pulver
                                     Lars Henning Lie (PhD), Sales Industry & Beverage,GEA Norway.


15:10 – 15:30     Networking og kaffe


Sesjon 5: NYTT FRA FORSKNINGENS VERDEN

15:30 – 15:50     Brukbarhet og nyttige anvendelser av marine proteiner
                                     Bjørn S Skålhegg, Professor, Inst for Medisinske Basalfag, UiO

15:50 – 16:10     Nye metoder og nye arter for økt utnyttelse av proteinrike bioressurser
                                     Revilija Mozuraityte, Forsker, SINTEF Ocean

16:10 – 16:30     On-line målinger for bedre styring av hydrolyseprosesser.
                                     Jens Petter Wold, Seniorforsker, NOFIMA 

Marint Protein Nettverk, c/o Hans-Jacob Skarpeid, Gamleveien 13, 1434 Ås. Org.nr. 912196615.  Tlf 9203 1867.