MPN FAGDAG 14. FEBRUAR 2019
Verdikjede Marine Proteiner
Den 14.februar 2019 arrangerer MPN sin fagdag, i tradisjonelle omgivelser og former, denne gang på vinterstid istedetfor på senhøsten. Programmet denne gangen omfatter presentasjoner fra store deler av verdikjeden, fra ekstraksjon av proteiner til markedsføring av produkter helt fram til konsumenter. Foredragsholderne representerer sentrale norske foretak, både større og mindre.
Som avslutning på dagen har vi en sesjon "Fra forskningens verden" hvor fagfolk fra NOFIMA, SINTEF Ocean og Avdeling for ernæringsforskning ved Universitetet i Oslo gir innblikk i forskning med betydning for produksjon og anvendelser av marine proteiner. Vi håper også dette vil gi deltakerne inspirasjon til å søke ny kunnskap og se nye muligheter.
MPN samarbeider for tiden med bransjeforeningen Norsk Industri i NHO om arrangementer og prosjekter. Vi vil benytte anledningen til å orientere også om dette i løpet av fagdagen.
Fagdagen arrangeres i samarbeid med Norsk Industri
Som avslutning på dagen har vi en sesjon "Fra forskningens verden" hvor fagfolk fra NOFIMA, SINTEF Ocean og Avdeling for ernæringsforskning ved Universitetet i Oslo gir innblikk i forskning med betydning for produksjon og anvendelser av marine proteiner. Vi håper også dette vil gi deltakerne inspirasjon til å søke ny kunnskap og se nye muligheter.
MPN samarbeider for tiden med bransjeforeningen Norsk Industri i NHO om arrangementer og prosjekter. Vi vil benytte anledningen til å orientere også om dette i løpet av fagdagen.
Fagdagen arrangeres i samarbeid med Norsk Industri
TIdTorsdag 14.februar 2019
kl 09:00 - 16:30 |
Sted
Hotel Radisson BLU Gardermoen
|
Påmelding
Registrering og betaling
Rollups: Vi ønsker denne gangen å legge til rette for at firmaer som ønsker det skal kunne profilere seg i vrimlearealet utenfor møtelokalet, med en rollup. Ved interesse, ta kontakt på samme adresse/tlf som ovenfor |
PROGRAM
09:00 Registrering/kaffe/networking
09:30 – 09:40 Innledning. Hans-Jacob Skarpeid, leder i Marint Protein Nettverk
MØTELEDER: Gjermund Vogt, Styreleder i Marint Protein Nettverk
Sesjon 1: KONSUMENT-PRODUKTER
09:40 – 10:10 Proteinråvarer i fôr til kjæledyr og produksjonsdyr - trender og krav med hensyn til kvalitet og økonomi
Hallgeir Sterten, Utviklingssjef, Felleskjøpet Fôrutvikling AS
10:10 – 10:40 Trender og muligheter i bruk av proteiner og hydrolysater, særlig marine, i helsekost og sportsernæring. Egne erfaringer og forsøk på en forståelse av markedet generelt.
Terje Myrvold, Salgsdirektør, Pharmatech AS
10:40 – 11:10 Networking og kaffe
Sesjon 2: MARKEDSTRENDER
11:10 – 11:40 Protein and hydrolysates - what qualities will be sought after in the future - which types of raw materials will be in demand, and for what types of products
Milka K Tesla, CEO, Passion4Feed
11:40 – 12:10 Utviklingstrekk i markedet for proteinråvarer
Roger Johan Pettersen, Chr Holtermann ANS
12:10 – 13:10 Lunsj
13:10 – 13:30 MPN’s prosjekter og aktiviteter i 2019
Hans-Jacob Skarpeid
Sesjon 3: PRODUKSJON AV PROTEIN-RÅVARER
13:30 – 13:50 Orientering om Nutrimar sin produksjon av protein - teknologi, kvalitetsarbeid, markedsutsikter
Kine Hårstad, Key Account Manager Europe, Nutrimar
13:50 – 14:10 Egne erfaringer med produksjon og med å møte markedskrav
Jon Vestengen, Fabrikksjef Pelagia Bodø Sildoljefabrikk
14:10 – 14:30 Networking og kaffe
Sesjon 4: INNOVATIV TEKNOLOGI
14:30 – 14:50 Effektiv inndampingsteknologi - prinsipper, anvendelser, nyheter
Jan Haraldsen, Styreleder, Epcon AS
14:50 – 15:10 Hvordan produsere protein-ingredienser fra råvare til ferdig pulver
Lars Henning Lie (PhD), Sales Industry & Beverage,GEA Norway.
15:10 – 15:30 Networking og kaffe
Sesjon 5: NYTT FRA FORSKNINGENS VERDEN
15:30 – 15:50 Brukbarhet og nyttige anvendelser av marine proteiner
Bjørn S Skålhegg, Professor, Inst for Medisinske Basalfag, UiO
15:50 – 16:10 Nye metoder og nye arter for økt utnyttelse av proteinrike bioressurser
Revilija Mozuraityte, Forsker, SINTEF Ocean
16:10 – 16:30 On-line målinger for bedre styring av hydrolyseprosesser.
Jens Petter Wold, Seniorforsker, NOFIMA
09:00 Registrering/kaffe/networking
09:30 – 09:40 Innledning. Hans-Jacob Skarpeid, leder i Marint Protein Nettverk
MØTELEDER: Gjermund Vogt, Styreleder i Marint Protein Nettverk
Sesjon 1: KONSUMENT-PRODUKTER
09:40 – 10:10 Proteinråvarer i fôr til kjæledyr og produksjonsdyr - trender og krav med hensyn til kvalitet og økonomi
Hallgeir Sterten, Utviklingssjef, Felleskjøpet Fôrutvikling AS
10:10 – 10:40 Trender og muligheter i bruk av proteiner og hydrolysater, særlig marine, i helsekost og sportsernæring. Egne erfaringer og forsøk på en forståelse av markedet generelt.
Terje Myrvold, Salgsdirektør, Pharmatech AS
10:40 – 11:10 Networking og kaffe
Sesjon 2: MARKEDSTRENDER
11:10 – 11:40 Protein and hydrolysates - what qualities will be sought after in the future - which types of raw materials will be in demand, and for what types of products
Milka K Tesla, CEO, Passion4Feed
11:40 – 12:10 Utviklingstrekk i markedet for proteinråvarer
Roger Johan Pettersen, Chr Holtermann ANS
12:10 – 13:10 Lunsj
13:10 – 13:30 MPN’s prosjekter og aktiviteter i 2019
Hans-Jacob Skarpeid
Sesjon 3: PRODUKSJON AV PROTEIN-RÅVARER
13:30 – 13:50 Orientering om Nutrimar sin produksjon av protein - teknologi, kvalitetsarbeid, markedsutsikter
Kine Hårstad, Key Account Manager Europe, Nutrimar
13:50 – 14:10 Egne erfaringer med produksjon og med å møte markedskrav
Jon Vestengen, Fabrikksjef Pelagia Bodø Sildoljefabrikk
14:10 – 14:30 Networking og kaffe
Sesjon 4: INNOVATIV TEKNOLOGI
14:30 – 14:50 Effektiv inndampingsteknologi - prinsipper, anvendelser, nyheter
Jan Haraldsen, Styreleder, Epcon AS
14:50 – 15:10 Hvordan produsere protein-ingredienser fra råvare til ferdig pulver
Lars Henning Lie (PhD), Sales Industry & Beverage,GEA Norway.
15:10 – 15:30 Networking og kaffe
Sesjon 5: NYTT FRA FORSKNINGENS VERDEN
15:30 – 15:50 Brukbarhet og nyttige anvendelser av marine proteiner
Bjørn S Skålhegg, Professor, Inst for Medisinske Basalfag, UiO
15:50 – 16:10 Nye metoder og nye arter for økt utnyttelse av proteinrike bioressurser
Revilija Mozuraityte, Forsker, SINTEF Ocean
16:10 – 16:30 On-line målinger for bedre styring av hydrolyseprosesser.
Jens Petter Wold, Seniorforsker, NOFIMA