MPN Fagdag November 2020
MPN FAGDAG - 5.november 2020
Hotel Radisson BLU Gardermoen
OG
Webinar over Teams
PROGRAM
09:15 Registrering/kaffe/networking
09:50 Velkommen – Hans-Jacob Skarpeid, leder i Marint Protein Nettverk
MØTELEDER: Gjermund Vogt, Styreleder i Marint Protein Nettverk
10:00 NYE TILNÆRMINGER OG PROSESSER
10:00 – 10:20 Verdiskapning fra fiskeri- og havbrukssidestrømmer - Fokus på smak og bioaktivitet
Tone Aspevik – Forsker, NOFIMA
10:20 – 10:40 Bruk av marint protein i fôr-råvarer til fisk - hva er mulig?
Odd H Johannesen – Kvalitetssjef, Nordlaks AS
10:40 – 11:00 Networking/kaffe
11:00 NYE PRODUKTER
11:00 – 11:20 Kjøttindustrien: Bioco - nye muligheter
Morten Sollerud – Daglig leder, Norilia AS
11:20 – 11:40 Fremtidens proteinråvarer - Denofas rolle
Hege Rivedal Ødegaard - leder for bærekraft, kvalitet og kommunikasjon, Denofa AS
11:40 – 13:00 Lunch
13:00 REGELVERK, STANDARDER
13:00 – 13:20 Kvalitetsarbeid og tilhørende aktuelle standarder – kort orientering og oppdatering
Per Lyslo Kristiansen – Key Account Manager; Seafood & Technical Aqua Services, DNV GL Business Assurance
13:20 – 13:40 Marint protein og fett i mat og fôr - regelverk og begrensninger
Lise Rokkones – Seksjonssjef, seksjon sjømat, Mattilsynet
13:40 – 14:00 Networking/kaffe
14:00 NY TEKNOLOGI
14:00-14:20 Oil-stripping decanter
Matteo Betti – Alfa Laval
14:20:14:40 Presentasjon av nyheter innen separasjonsteknologi fra Flottweg
Olav Asle Djupevåg – Daglig leder, Norprocess AS
14:40 – 15:00 Networking/kaffe
15:00 NYTT FRA FORSKNINGENS VERDEN
15:00 – 15:20 (Presentasjonstittel kommer senere)
Bjørge Westereng – Førsteamanuensis, NMBU
15:20 – 15:40 Unravelling chemical fingerprints related to sensory attributes of protein hydrolysates
— A case study on a mackerel by-product hydrolysate
Sileshi G. Wubshet – Forsker, og Diana Lindberg - Forsker, NOFIMA
15:40 – 16:00 Hvordan bevare kvaliteten av nye marine proteinkilder - eksempler fra førstehåndtering av tare og børstemark
Inger Beate Standal - Seniorforsker, SINTEF Ocean
Hotel Radisson BLU Gardermoen
OG
Webinar over Teams
PROGRAM
09:15 Registrering/kaffe/networking
09:50 Velkommen – Hans-Jacob Skarpeid, leder i Marint Protein Nettverk
MØTELEDER: Gjermund Vogt, Styreleder i Marint Protein Nettverk
10:00 NYE TILNÆRMINGER OG PROSESSER
10:00 – 10:20 Verdiskapning fra fiskeri- og havbrukssidestrømmer - Fokus på smak og bioaktivitet
Tone Aspevik – Forsker, NOFIMA
10:20 – 10:40 Bruk av marint protein i fôr-råvarer til fisk - hva er mulig?
Odd H Johannesen – Kvalitetssjef, Nordlaks AS
10:40 – 11:00 Networking/kaffe
11:00 NYE PRODUKTER
11:00 – 11:20 Kjøttindustrien: Bioco - nye muligheter
Morten Sollerud – Daglig leder, Norilia AS
11:20 – 11:40 Fremtidens proteinråvarer - Denofas rolle
Hege Rivedal Ødegaard - leder for bærekraft, kvalitet og kommunikasjon, Denofa AS
11:40 – 13:00 Lunch
13:00 REGELVERK, STANDARDER
13:00 – 13:20 Kvalitetsarbeid og tilhørende aktuelle standarder – kort orientering og oppdatering
Per Lyslo Kristiansen – Key Account Manager; Seafood & Technical Aqua Services, DNV GL Business Assurance
13:20 – 13:40 Marint protein og fett i mat og fôr - regelverk og begrensninger
Lise Rokkones – Seksjonssjef, seksjon sjømat, Mattilsynet
13:40 – 14:00 Networking/kaffe
14:00 NY TEKNOLOGI
14:00-14:20 Oil-stripping decanter
Matteo Betti – Alfa Laval
14:20:14:40 Presentasjon av nyheter innen separasjonsteknologi fra Flottweg
Olav Asle Djupevåg – Daglig leder, Norprocess AS
14:40 – 15:00 Networking/kaffe
15:00 NYTT FRA FORSKNINGENS VERDEN
15:00 – 15:20 (Presentasjonstittel kommer senere)
Bjørge Westereng – Førsteamanuensis, NMBU
15:20 – 15:40 Unravelling chemical fingerprints related to sensory attributes of protein hydrolysates
— A case study on a mackerel by-product hydrolysate
Sileshi G. Wubshet – Forsker, og Diana Lindberg - Forsker, NOFIMA
15:40 – 16:00 Hvordan bevare kvaliteten av nye marine proteinkilder - eksempler fra førstehåndtering av tare og børstemark
Inger Beate Standal - Seniorforsker, SINTEF Ocean
Marint Protein Nettverk, c/o Hans-Jacob Skarpeid, Gamleveien 13, 1434 Ås. Org.nr. 912196615. Tlf 9203 1867.