Om MPN
Om medlemmene
Team MPN
Arrangementer
Arkiv
FAGDAGER
>
NOV 2022
NOVEMBER 2020
NOVEMBER 2019
FEBRUAR 2019
>
Februar 2019 - REFERAT
2017
2016
Årsmøte2021
Kontakt
NORM
Om MPN
Om medlemmene
Team MPN
Arrangementer
Arkiv
FAGDAGER
>
NOV 2022
NOVEMBER 2020
NOVEMBER 2019
FEBRUAR 2019
>
Februar 2019 - REFERAT
2017
2016
Årsmøte2021
Kontakt
NORM
Foredragene fra FagDag 2017:
Eldre, helse og ernæring, hva vektlegger Helsedirektoratet?
Guro B Smedshaug, Seniorrådgiver, Avd. Ernæring og forebygging i
helsetjenesten, Helsedirektoratet
Europeiske ordninger for støtte til FoU innenfor marin bioteknologi og
anvendelse av marine restråstoffer.
Øystein Rønning, Spesialrådgiver, Norges forskningsråd
Marine proteins and bioactivity.
Bomi Framroze, Forskningsdirektør, Hofseth Biocare AS
Proteiner fra sjømat- fokus på blodglukoseregulering og overvekt/fedme.
Even Fjære, Forsker (PhD), Nasjonalt institutt for ernærings- og
sjømatforskning (NIFES)
Effekt på muskelmasse og effekt ved inntak av protein-beriket melk.
Inger Ottestad, Postdoc, Universitetet i Oslo
Spesialtilpasset mat til eldre.
Ida Synnøve Grini, Rådgiver, Nofima
Hvilke kvaliteter ved proteinprodukter er viktig for god effekt på muskulatur
hos unge og eldre. Har marine proteinprodukter disse kvalitetene?
Truls Raastad, Professor, Norges idrettshøgskole
Halstensen Granit AS v/Alfred Halstensen, Professor/Overlege,
Universitetet i Bergen/Haukeland Universitetssykehus; Granit –
tråleren som tar vare på alt!
Marealis AS v/Jaran Rauø, Forskningsdirektør; Bioaktive marine proteiner fra reker
TINE v/Johanne Brendehaug, FoU sjef Forskning; Strategi og
erfaring innen området proteinanriket mat mot sport- og
eldreernæring
Kvalvik BlueBio v/Torgeir Hjerde, CMO; Restråstoff fra snøkrabbe
– kommersielle muligheter
Biomega AS v/Kjartan Sandnes, CSO; The Biomega case
Enzymatisk hydrolyse av fisk og fjørfe – hva trengs for å lage
markedsspesifikke produkter?
Nils Kristian Afseth, Forsker PhD, Nofima
Utfordringer for anvendelser av biomasse – presentasjon av SINTEF Senter
for Bioprosessering og ingrediensforskning.
Robert Wolff, Forsker, SINTEF Ocean